ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (04/07/2014)

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας ενημερώνει τους κατοίκους της κοινότητας, αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης του χωριού ότι οι προσπάθειες για τοποθέτηση μεγαλύτερου αγωγού για να προμηθευόμαστε περισσότερο νερό από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων καρποφόρησαν. H Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας προκήρυξε προσφορές για τοποθέτηση μεγαλύτερου αγωγού άντλησης νερού. Οι διαδικασίες προσφορών και εκτέλεσης του έργου υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν από 1½ μέχρι 2 μήνες. Στον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο θα γίνουν διαβήματα για όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση του έργου.

Αρχικά οι περικοπές γίνονταν μέρα παρά μέρα, όμως τις τελευταίες μέρες λόγο του καύσωνα αυξήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό η κατανάλωση νερού με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να χωρίσουμε την κοινότητα σε τρεις περιοχές και κάθε μέρα θα δίνουμε σε μια περιοχή. Η παροχή νερού θα γίνεται από το μεσημέρι μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους όπως συμβάλουν στην εξοικονόμηση του νερού. Παρακαλούμε όπως περιοριστούν οι άσκοπες σπατάλες νερού για το κοινό όφελος. Έρχονται καθημερινά παράπονα ότι γίνεται άσκοπη σπατάλη του νερού (στις πισίνες, χρησιμοποίηση λάστιχων για ξέπλυμα βεράντων, για πλύσιμο αυτοκινήτων κ.α.)    Σκοπός του Κοινοτικού Συμβουλίου δεν είναι να κάνει αστυνόμευση αλλά πιστεύει στην συνεργασία όλων των κατοίκων μέχρι να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο εκμίσθωσε ιδιωτικό βυτιοφόρο όχημα για μεταφορά νερού  από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προς τις υδατοδεξαμενές της κοινότητας μας, για να παρέχουμε όσο το δυνατό περισσότερο νερό στα νοικοκυριά.

Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα υδροδότησης της κοινότητας. Το πρόβλημα φάνηκε φέτος με την ανομβρία. Μόλις δημιουργήθηκε το πρόβλημα το Κοινοτικό Συμβούλιο ενήργησε άμεσα και καταφέραμε μέσα σε δύο μήνες να γίνει η σχετική μελέτη και να εγκριθεί έκτακτα το κονδύλι αφού δεν υπήρχε στους προϋπολογισμούς του κράτους το 2014. Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον έντιμο Υπουργό Εσωτερικών κύριο Σωκράτη Χάσικο, τον Έπαρχο Λευκωσίας, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας και προέβησαν σε όλες τις ενέργειες για εκτέλεση του έργου.

Αντιλαμβανόμαστε την ταλαιπωρία που περνάτε το φετινό Καλοκαίρι και ζητούμε την κατανόηση σας.

Εκ του Κοινοτικού Συμβουλίου