Αρκετοί είναι οι κάτοικοι που ασχολούνται με τη γεωργία, κτηνοτροφία ή ακόμη είναι ιδιοκτήτες μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων.
Η γεωργία πριν 40 περίπου χρόνια ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη εργασία. Ο γεωργός έφευγε το πρωί και γύριζε το βράδυ. Καλλιεργούσε ελάχιστη έκταση γης, γιατί το όργωμα γινόταν με τα βόδια που έσερναν το αλέτρι.

Η γεωργία σήμερα έχει εκσυγχρονιστεί. Ο γεωργός έχει πολλούς πολύτιμους βοηθούς, τα μηχανήματα, τα οποία έχουν ευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την εργασία του.

Είναι ένα επάγγελμα στο οποίο τα τελευταία 40 χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αλματώδης εξέλιξη στις μεθόδους, αλλά και στα μέσα καλλιέργειας. Άλλοι την έχουν ως κύριο επάγγελμα τους και άλλοι ως δεύτερη ενασχόλησή τους.

Στα δυτικά της κοινότητας, στα σύνορα με τα χωριά Μαρκί και Αναλυόντα υπάρχει μια μεγάλη κτηνοτροφική σύγχρονη εγκατάσταση που εκτρέφει περίπου 300 χοιρομητέρες.

Στα νοτιοδυτικά της κοινότητας υπάρχει η κτηνοτροφική ζώνη, η οποία περιλαμβάνει 3 μεγάλες σύγχρονες εγκαταστάσεις εκτροφής αγελάδων. Η κάθε μονάδα εκτρέφει περίπου 200 αγελάδες. Στα νοτιοανατολικά υπάρχουν πτηνοτροφικές μονάδες που εκτρέφουν κοτόπουλα. Επίσης στη περιοχή υπάρχει εκπαιδευτική φάρμα αλόγων. Επίσης στην ίδια περιοχή υπάρχουν 3 σύγχρονες μονάδες εκτροφής αιγοπροβάτων που εκτρέφουν περίπου 500 ζώα.