Ο Αλμυράς Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι πραγματοποιεί το πρώτο του εθελοντικό πρόγραμμα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εθελοντικής Υπηρεσίας Erasmus+.

O Αλμυράς είναι ένας μη-κυβερνητικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2011 και εδρεύει στην Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας. Στόχος του Εργαστηρίου είναι να δραστηριοποιηθεί σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα στον ευρύτερο χώρο της νότιας περιφέρειας Λευκωσίας, και γενικότερα στην ύπαιθρο της Κύπρου.

Κινούμενος σε αυτόν τον άξονα, συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εθελοντικής Υπηρεσίας με το project Nature Success Stories, φιλοξενώντας 4 εθελοντές, την Βαλέρια και τον Φραντζέσκο από την Ιταλία και τον Ζάχο και τον Χρίστο από την Ελλάδα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, θα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών και υποστηρίζεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας. Στα πλαίσια του Nature Success Stories οι εθελοντές πραγματοποιούν επισκέψεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας. Στα πλαίσια αυτών των επισκέψεων τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που αφορούν την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση υλικών και τη βιοποικιλότητα. Το έργο των εθελοντών όμως δεν τελειώνει εδώ. Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένας βοτανικός κήπος στο κοινοτικό πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και συλλογή των χαλασμένων ηλεκτρικών συσκευών των κατοίκων της περιοχής, οι οποίες θα σταλούν για ανακύκλωση. Επιπλέον, προετοιμάζονται διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα σε συνεργασία με την κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας.

Οι εθελοντές σας προσκαλούν να συμμετέχετε στις διάφορες δραστηριότητες τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο almyras.ngo@gmail.com ή στην σελίδα του οργανισμού στο Facebook «Αλμυράς Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι».